9 juli, 2021

Nytt i Power BI sommar 2021

Vi hittar en hel del nytt i Power BI i den update som kom i juni. Bland annat uppdaterade och nya connectorer och DirectQuery-stöd för dataflöden, en klockren förbättring för er med stora datamängder. Här listar vi några av höjdpunkterna och berättar vad de innebär. 

Nytt-i-Power-BI-sommar-2021

En rad områden har förbättrats i denna update. Det har skett en hel del uppdateringar bland de connectorer som finns tillgängliga och även tillkommit nya. Men det finns även nyheter gällande exempelvis rapporter, visualiseringar och tjänster. Vi ger dig ett axplock med några punkter från uppdateringar. Och har du inte laddat hem Power BI ännu, så hittar du det på Microsofts web. Microsoft Power BI är en del av Microsoft 365 och med det följer många fördelar. En av dem är att du enkelt kan integrera Power BI med många andra applikationer inom Microsoft 365-familjen, men även övriga system på marknaden.

Nyheterna i korthet

 Övrigt nytt i Power BI

Värt att nämna är att installationen av Power BI Desktop nu innehåller tillägget Microsoft Edge WebView2. Du märker inte någon skillnad, men tillägget kommer att optimera utveckling och releasehantering. Det finns en ny version av Power BI Report Builder tillgänglig. Den finns dessutom som en app i Microsoft Store.

Det här och mycket annat nytt finns att utforska i Power BI. På Two är vi ett gäng specialister som brinner för Power BI och det smarta systemstöd det kan ge. Vi hjälper dig gärna att komma igång, eller komma vidare!

Vill du veta mer, hör gärna av dig!

Håkan Alsén Affärsområdeschef BI Two i Sverige

Håkan Alsén
073-847 28 00
hakan.alsen@two.se