Integrera Power BI med andra system

Har du behov av att integrera ditt beslutsstöd med andra applikationer? Vill du få dina dashboards och rapporter presenterade tillsammans med det område du jobbar med? Inga problem! Du kan lätt integrera Power BI med dina olika applikationer datalager och bli mer effektiv i ditt arbete.

PowerBI-Two-Sverige-integration

Du som dagligen jobbar i ett affärssystem känner säkert igen att du kan behöva köra olika rapporter för att få fram de siffror du behöver. För att få hela bilden kanske du behöver ta fram både två och tre rapporter. Det tar både tid och kan skapa frustration då du behöver göra olika sökningar för att få fram informationen. Men nu har ni kanske skaffat Power BI för att ni ska kunna få sammanställd information och kunna göra snabba analyser. Lysande!

Ett sätt att nå och analysera din data är att starta din browser, gå in på PowerBI.com och hitta den rapport som är intressant för dig just nu. Och visst kan du göra det. Men du kan också välja att integrera Power BI med ditt affärssystem! Då lägger du rätt dashboard och rapport på rätt ställe i ditt system och kan därmed bli betydligt mer effektiv i ditt arbete.

Integrera Power BI med Microsoft 365

Microsoft Power BI är en del av Microsoft 365 och med det följer många fördelar. En av dem är att du enkelt kan integrera Power BI med många andra applikationer inom Microsoft 365-familjen. Exempelvis kan du som använder Teams eller SharePoint med enkelhet integrera Power BI. Med några få klick i Teams kommer du till de Power BI-rapporter och dashboards som du har tillgång till, markerar och visar dem på en egen flik.

I Teams kan du integrera hela din Power BI-lösning med alla arbetsytor och appar. Du slipper då gå in i din webbläsare för att göra dina analyser och titta på dina rapporter. Om du inte vill lägga till hela Power BI-lösning i Teams kan du välja enstaka rapporter att lägga in i en flik i en kanal.

Power BI på en skärm på lagret?

Möjligheter finns också att visa en Power BI-rapport eller en dashboard på en storbildsskärm. Det kan t ex ge personalen på lagret snabb insikt i hur de ligger till med dagens plock. Ett snabbt och enkelt sätt att öka engagemanget och produktiviteten.

Integrera Power BI med dina datakällor

Du kan integrera Power BI med de allra flesta system. Med färdiga kopplingar mot datakällor som Excel, databaser som SQL Server, MySQL mm så har Microsoft gjort det enkelt. Genom att följa en wizard kan du steg för steg koppla upp dig och hämta data från andra system. Du kan också hämta data från olika onlinetjänster som Facebook, SalesForce etc. eller olika Azure-tjänster. Även det ger dig möjlighet att analysera data från olika datakällor tillsammans.

Integrera-Power-BI

Idén med datalager

I många fall kan det vara idé att bygga ett datalager, där vi sätter samman data från olika system för att de ska matchas mot varandra. I datalagret får du en struktur på ditt data från alla datakällor som gör att det blir enkelt att ta fram rapporter – alltid med korrekta värden. Exempelvis ska en kund i ditt CRM vara samma kund i ditt affärssystem för att du ska kunna följa upp säljpipe tillsammans med vad du har sålt fram tills idag.

Att bygga datalager är något vi har gjort åt många av våra kunder. Vi strukturerar ert data som regelbundet tankas in från era system på ett sätt som gör det enkelt att bygga rapporter och dashboards i Power BI.

Vill du höra mer om hur du kan integrera Power BI?

Maila Christofer

Christofer-Jarlesjo-Two

Christofer Järlesjö • 070-238 78 29 • christofer.jarlesjo@two.se