Power BI och Affärssystem

Känner du till hur du kan kombinera Power BI med ditt affärssystem? Och få ut smarta och snygga rapporter med din data? Att koppla samman ditt ERP med ett kraftfullt BI-verktyg är en svårslagen kombination. I ditt affärssystem har du mycket av ditt viktigaste affärsdata. Genom att kombinera affärssystemet och ett BI-verktyg som Power BI kan du ta snabba och faktabaserade beslut för din organisation.

Power BI och affärssystem

 

Power BI samlar data från många olika källor

De dagliga besluten i en verksamhet påverkar både medarbetarna och resultatet. Dessutom påverkar vissa beslut även verksamhetens omvärld. Hur kan ni se till att ni har all den nödvändiga information som ni behöver för att ta de allra bästa besluten? Och är den tillgängliga informationen komplett och aktuell? Ofta ligger det användbar information i flera olika system. Det kan vara både affärssystem, lagerverktyg och andra interna system. Men även internet, sociala medier och e-post lagrar viktig data.

Det är här begreppet beslutsstöd, eller business intelligence, kommer in i bilden. BI är ett samlingsnamn för de verktyg och metoder som används för att hantera stora mängder information. Att använda någon sorts BI-verktyg är bra för beslutsfattare på alla nivåer. De olika informationskällor som finns inom en verksamhet är av olika sort. Därför är det bra med ett verktyg som kan samla in, hantera, presentera och analysera all data. Med ett BI-verktyg som Power BI har du helt plötsligt möjlighet att analysera både din egen verksamhet och omvärlden. Dessutom underlättar samarbetet mellan de olika beslutsfattarna inom en verksamhet, och det blir enklare att ta ännu bättre beslut för att öka effektiviteten och konkurrenskraften.

Läs gärna mer om vad våra kunder tycker ->

Till kundcasen

Paketerade lösningar fulla med erfarenheter

Vår expertis ligger inom beslutsstöd med Power BI – samtidigt som vi också har erfarenhet av att skapa analyser och beslutsunderlag från data i ditt affärssystem. Two har tagit fram en lösning där du slipper långa projekt för att skapa din Business Intelligence-plattform. Med ERP 2 Power BI kommer du snabbt på banan med en BI-plattform som du kan växa med. Den här lösningen bygger på tidigare erfarenheter från projekt med data från Jeeves ERP, Fortnox, NetSuite, Microsoft Dynamics, Pyramid, IBS Enterprise mm. Vi bygger alltid ett datalager med ditt data för att lätt kunna ta fram rapporter på ett strukturerat sätt. Hur Microsoft Power BI kompletterar Business Central kan du läsa om i vår paketering Business Central 2 Power BI. Och för Jeeves ERP finns motsvarande i Jeeves 2 Power BI.

Christofer berättar gärna mer!

Maila Christofer

Christofer-Jarlesjo-Two

Christofer Järlesjö • 070-238 78 29 • christofer.jarlesjo@two.se