Two hjälper Swede-Wheel att effektivisera med Power BI

Bland våra kunder i Småland finner vi Swede-Wheel, Skandinaviens ledande hjultillverkare. I sann Gnosjö-anda sköter de allt från design till produktion i sin egna fabrik i Hillerstorp. Genom att Swede-Wheel har kopplat på Jeeves 2 Power BI till sin befintliga Jeeves-miljö har de fått en mycket bättre överblick över verksamheten. 

Affärsområde

Paketering

Gå till webbplats

Tobias Hildingsson, Produktions- och inköpschef på Swede-Wheel, kan se goda resultat och stor nytta av lösningen:

– De största fördelarna är att vi få en helt annan överblick hur allt ser ut mot tidigare, både i nutid och historiskt. Dessutom kan vi följa upp våra siffror mycket bättre. Och vi ser de olika tendenserna tidigare, t ex vad som sker i verksamheten och hur det påverkar. Vi växer mycket för tillfället och för att bibehålla kontrollen på de olika avdelningarna som t ex sälj är det viktigt att vi har rapporter som fungerar, fortsätter Tobias Hildingsson. Vi har mycket ny personal och Power BI är ett väldigt lätt verktyg för att få en bra överblick hur det t ex kan se hur hos befintliga och nya kunder. Samarbetet med Two funkar kanon både avseende Jeeves och Power BI-utvecklingen. Vi får bra support för alla våra varierande frågeställningar.

Power Bi
Swede wheel two powerbi

Snabbare insikter med Power BI för lager och produktion

Lager och produktion är viktiga delar av Swede-Wheels verksamhet. Därför har det varit prioriterat för dem att få en god överblick över alla flöden inom de här två områdena. Two har hjälpt Swede-Wheel att få koll på läget genom en rad kundanpassade rapporter. Exempelvis har de nu Power BI-rapporter som snabbt ger underlag till:

Även Jeeves-miljön har fått ett lyft i och med samarbetet. I Jeeves ERP har Two hjälpt Swede-Wheel med både prishantering, lager och ekonomi.

Jonas Hellström, kundansvarig på Two, tycker att det finns en god framdrift i samarbetet, med både stora och små åtgärder. -Vårt samarbete innehåller både struktur och flexibilitet, vilket är en perfekt kombination. Swede-Wheel är en spännande kund med många intressanta planer och vi ser fram emot att följa dem på vägen framåt!

Jonas-Hellström-Two

Vill du veta mer om vårt samarbete? Hör gärna av dig till Jonas!

Jonas Hellström