Hur Power BI kan förbättra din Business Central-upplevelse

Business Central är ett komplett affärssystem för små och medelstora företag. Plattformen gör det möjligt för användarna att automatisera och effektivisera allt från ekonomi till lager och kundservice. Men visste du att du kan ta din Business Central-upplevelse till nästa nivå när du kombinerar den med Microsofts Power BI? Låt oss kika lite mer på hur Power BI kan förbättra din Business Central-upplevelse.

Power BI och Business_Central

I takt med att ett företag växer ökar behovet av datadrivna beslut. Microsoft har länge varit ledande när det gäller att tillhandahålla lösningar för att företag ska kunna hantera sina data på ett effektivt sätt. Med Business Central och Power BI kan du dra nytta av en integrerad uppsättning verktyg som hjälper dig att få insikt i ditt företags data.

Genom att koppla ihop de två kan du visualisera och analysera dina data i realtid, så att du kan fatta välgrundade beslut snabbt och effektivt. Business Central är dessutom lätt att integrera med andra Microsoft-produkter som Dynamics 365 och Office 365. På så sätt kan användarna enkelt dela information i olika applikationer.

Datavisualisering med Power BI

Power BI är ett analysverktyg som hjälper dig att visualisera data från flera källor i realtid. Med Power BI som BI-verktyg kan du skapa interaktiva rapporter, instrumentpaneler och visualiseringar. Allt det här gör att du kan få djupare insikter i dina data.

Förbättrade analys- och rapporteringsmöjligheter

Automatisering förbättrar ditt Business Central

När du kopplar ihop Power BI med Business Central kan du sätta upp automatiska rapporter och varningar. På så sätt kan du övervaka viktig information i realtid, utan att det kräver någon manuell input. Det betyder att om en förändring sker (t ex om en KPI går över/under ett visst tröskelvärde) skickas en varning ut automatiskt till utvalda användare. Användarna får kännedom om avvikelsen direkt – inget behov av manuella kontroller alltså! Och eftersom dessa varningar är automatiserade kan de bidra till att spara både tid och pengar i det långa loppet.

Kraftfull kombination för en ännu bättre Business Central-upplevelse

Sammanfattningsvis kan vi säga att genom att kombinera Microsofts Power BI med Business Central får användarna stora möjligheter till kraftfulla datavisualiseringar tillsammans med förbättrade analys- och rapporteringsalternativ. Det gör det enklare än någonsin tidigare att få full insikt i din verksamhet.

Om du letar efter ett sätt att få ut ännu mer av din befintliga Business Central-lösning så fundera på att integrera den med Microsofts Power BI idag!

Mikael Sjöqvist

Visst verkar det bra? Micke berättar gärna mer!

Mikael Sjöqvist