5 september, 2022

Office Recycling effektiviserar med Dynamics 365

Office Recycling erbjuder återvinningsabonnemang till kontor, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, restauranger och butiker. Bolaget har vuxit från 0 till 2000 kunder på 11 år. Nu fortsätter de mot sitt viktiga mål, att kunna lämna över en hållbar värld till barn och barnbarn. Two, i samarbete med bland annat Netintegrate, hjälper Office Recycling att implementera Microsoft Dynamics 365. Ett viktigt steg för att få till en hållbar IT-lösning som matchar deras verksamhet. 

Two-och-Office-recycling-Business-Central

Office Recycling sitter idag med många olika IT-system. Alla system har sina specialiteter för att kunna hantera den stora verksamheten. IT-miljön har inte hängt med i tillväxten, och nu är det dags att åtgärda det och se till att alla jobbar i samma system. Dynamics 365-plattformen har alla delar som krävs för en komplett IT-miljö. I det här arbetet är Two utvald Microsoftpartner och samarbetar med Absfront och Netintegrate för att leverera helheten. I och med den nya lösningen med Dynamics 365 och däribland Business Central ser Office Recycling stora möjligheter att fortsätta sin planerade tillväxtresa inom återvinning. Vi kommer dessutom att leverera Sales, Marketing, Customer Service och Power BI.

– Med det här hoppas vi kunna effektivisera våra manuella processer som vi hanterar idag. Och dessutom skapa ett mycket större mervärde till våra kunder, genom att ge dem en helt annan typ av statistik och spårbarhet som i framtiden kommer att vara krav för dem att rapportera, säger Fredrik Jahn, CFO på Office Recycling.

Dynamics 365 för återvinningsbranschen

Mikael Sjöqvist, Affärsområdeschef för Microsoft Dynamics 365 på Two, berättar om projektet: -Tillsammans med Netintegrate hjälper vi Office Recycling att ta ett helhetsgrepp och få en IT-miljö som matchar verksamheten. Two är med i egenskap av experter på bland annat Business Central och Power Platform, och då speciellt Power BI. För att kunna hjälpa Office Recycling i det här fallet behövde vi addera ytterligare moduler i Dynamics 365. Däribland en modul som heter Field Service. Då kom Netintegrate in i bilden. Vi har fått till ett bra samarbete med lyckad utgång. Office Recycling är nu igång med projektet och kommer att ha stor nytta av lösningen.

– Netintegrate är experter på Dynamics 365 Field Service. Det handlar om ett system för digital arbetsorderhantering. Det som är väldigt roligt med det här projektet är att vi är två partners som gör det här tillsammans, säger Ove Bristrand, VD på Netintegrate.

– Mina förväntningar på projektet är att det ska bli lyckat på alla sätt. Samt att Office Recycling ska få en riktigt bra lösning som de kan använda under lång tid. Two och Netintegrate har skapat ett bra och framgångsrikt samarbete som vi kan fortsätta med även i framtiden, säger Mikael Sjöqvist på Two. Vi har sedan tidigare också ett gott samarbete med Absfront kring Sales, vilket känns tryggt i den här leveransen.

– Det är otroligt kul att vi får driva det här spännande projektet. Det ligger helt rätt i linje med vår satsning att växa vidare inom Microsoft Dynamics 365, säger Christofer Järlesjö, VD på Two. Här kommer vi att jobba med bland annat Business Central, Sales och Power BI, och att få ta ett sådant helhetsgrepp är förstås riktigt kul. Vi har inom vår koncern CombinedX ett fokus på hållbarhet genom digitalisering, vilket ju gör den här affären ännu mer intressant. Office Recycling är helt rätt typ av verksamhet och Business Central ihop med Field Service är perfekt för verksamhet inom återvinning. I och med det här projektet går Office Recycling mot en molnlösning och minskar därmed sitt energibehov. Det ser vi som ytterligare en positiv effekt av projektet.

Om Office Recycling

Office Recycling erbjuder återvinningsabonnemang för kontor, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, restauranger och butiker. De har skapat ett framgångsrikt recept för att öka kundens återvinning med 50% kombinerat med fossilfria transporter och förstklassig service. Kunden får behovsanpassade källsorteringslösningar och Office Recycling ombesörjer hämtning av avfallet till det egna återvinningscentret på Drottningholm – dessutom oftast till en lägre kostnad än ett oljeberoende alternativ.

Om Two

Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder. Och att vi tillsammans med kunden skapar ett långsiktigt värde. Vi är specialister på Microsoft D365 Business Central, Jeeves ERP och Microsoft Power BI. Vi värnar om vår höga kompetens och har som mål att vara den bästa konsulten inom affärssystem och BI.

Hör gärna av dig till Micke så berättar han mer!

Maila Micke

Micke-Sjöqvist-Two

Mikael Sjöqvist • 070-757 51 45mikael.sjoqvist@two.se