16 november, 2021

Att jobba på Two – Andreas berättar

Det är dags att kolla läget med en av våra nyaste kollegor, Andreas Heverius på Göteborgskontoret, och höra hur han tycker att det är att jobba på Two. Efter att ha gjort sin praktik hos oss under utbildningen på Högskolan i Halmstad sökte sig Andreas tillbaka. Han inledde med traineeprogrammet som vi kör ihop med våra systerbolag i CombinedX. 

Att-jobba-pa-Two-Andreas-berattar

 

Traineeprogrammet pågår under 6 månader, och innehåller bland annat utbildning inom ledarskap, konsultrollen och våra olika plattformar. Men även studiebesök och samverkan. Ett mycket bra sätt att bygga en bred grund, få insikt i branschen och rollen. Och självklart ger det en klockren väg in till oss. Vi är glada att Andreas valde att bli Two:are, och är nyfikna på hur det går.

Hur känns det nu när du har varit här i din nya roll några månader?
Det känns spännande och jag lär mig konstant nya saker. Det är kul att ha tagit klivet ut i arbetslivet, jag trivs bra med att jobba på Two.

Du mixar din tid som BI-konsult på Two med att delta i CombinedX traineeprogram, hur upplever du att det funkar?

Jag tycker mixen av konsultarbete och utbildningar fungerar bra. På utbildningarna med de andra bolagen inom CombinedX-koncernen lär man sig saker som man sedan kan applicera på sin arbetsplats. Exempelvis hur man jobbar i agila projekt, vikten av god kommunikation och annan vettig information som egentligen vilken konsult som helst skulle kunna dra nytta av. I min roll inom Two ligger fokus på att utvecklas inom mitt specifika område vilket är konsultarbete inom beslutstöd i Microsofts verktyg Power BI.

En perfekt mix

Traineeprogrammet blandar aktiviteter och ser till att traineerna får träffas IRL vid ett flertal tillfällen.

Vad är den största fördelen med att både konsulta och köra traineeprogrammet, tycker du?

Fördelen med detta upplägget tycker jag är att det blir en variation i lärandet. Att få konsulta så tidigt i yrkesrollen tycker jag är ett bra sätt att lära sig, i kombination med utbildningar. Att både få arbeta praktiskt och gå på utbildningar tror jag är ett bra tillvägagångssätt för att utvecklas inom sin yrkesroll. Träffarna med de andra traineerna som sker en gång i månaden är väldigt nyttiga då man kan utbyta kunskap och erfarenheter med varandra och skapa nya sociala nätverk.

Vill du veta mer om att jobba på Two?

Hör av dig!

På vår karriärsida hittar du våra lediga jobb och kan connecta med oss för att få nya uppdateringar!

Christofer-Jarlesjo-Two

Christofer Järlesjö • 070-238 78 29christofer.jarlesjo@two.se

Two ingår i koncernen CombinedX. I koncernen ingår också Ninetech, Netgain, CloudPro, Elvenite, SmartSmiling, Nethouse och ViewBase.