17 september, 2019

Ta rätt beslut med Power BI

Plattformen Microsoft Power BI hjälper dig att snabbare fatta beslut som tar ditt företag åt rätt håll. En av de starkaste fördelarna med beslutsstödsplattformen Power BI är att du kan spara både tid och resurser inom verksamheten.

Ta rätt beslut med Power BI

– Det är en effektiv och modern plattform som tillåter dig att snabbt få insikter om dina affärsområden så att du kan ta beslut och agera utifrån den kunskapen, säger Christofer Järlesjö, VD på Two.

Power BI är idag en av marknadens ledande plattformar för beslutsstöd. Med hjälp av plattformen kan du enkelt plocka ut data från flera olika källor och program och göra en analys som täcker samtliga områden av din verksamhet.

– Har du till exempel data i ett affärssystem kan du ibland behöva gå in på åtta olika ställen och plocka ut siffror. Med en bra beslutsstödsplattform kan du sammanställa data från olika system. Det ger dig snabbt en överblick kring vad som behöver göras, säger Christofer Järlesjö.

Samtidigt som du får en heltäckande bild kan du också gå ner på djupet och plocka fram specifika siffror för enskilda projekt, personer eller kunder. Det är en av de saker som är specifika för Power BI.

– Du kan enkelt drilla ner i rapporter och se hur mycket en viss kund har köpt för under en given period. Du kan även se exakt vilka produkter den specifika kunden köpt och hur mycket du tjänat på just den varan hos just den kunden, säger Christofer Järlesjö.

Som säljare kan du även sätta upp personliga mål och få hjälp av Power BI att nå dem.

– Du kan logga in och se hur mycket just du har sålt för eller hur mycket du har kvar för att nå ditt personliga mål.

 

Jobba proaktivt med Power BI

På samma sätt kan du se större mönster för hela företaget och få prognoser framåt. Power BI har en varningsfunktion som gör att du kan arbeta mer tidseffektivt. Du kan själv sätta in ett tröskelvärde och får då en notis till mobilen och agerar utifrån det, om situationen inträffar.

– Säg att du vill ha en varning varje gång en vara eller ett försäljningsområde understiger en täckningsgrad på 30 procent. Då får du en varning om det scenariot inträffar och du behöver inte gå in och analysera varje dag.

Med hjälp av varningsfunktionen sparar du därför tid eftersom du inte behöver analysera dina siffror kontinuerligt. Du behöver bara agera om ett undantag inträffar.

Och skulle du stå inför en situation med vikande försäljning kan du med hjälp av Power BI snabbt se vilka produkter eller tjänster du säljer bra av och vilka det går lite sämre för.

Power BI är dessutom en enkel plattform som inte bara presenterar dina resultat i en tabell eller gör dig beroende av en extern part för att ta fram rapporter.

– Det är enkelt att själv ta fram rapporter och dela dem inom organisationen. Du slipper jobba i olika versioner och alla har enkel åtkomst från webben, säger Christofer Järlesjö.

Power BI är en molnbaserad plattform inom beslutsstöd. Det gör att du alltid har åtkomst till plattformen, oavsett vart du är. Det enda du behöver är en enhet och internetanslutning.

Power-BI-i-mobilen

Kraften i affärsdata

Vi på Two är experter på affärssystem, affärsdata och beslutsstöd. I och med det kan vi erbjuda konsultation som på riktigt tar ditt företag framåt och gör dig mer effektiv.

– Det finns otroligt mycket värdefull kunskap att hämta ur din affärsdata. Hur mycket säljer du? Vad säljer bra? Vad säljer mindre bra? Hur mycket behöver du sälja för att nå dina mål? Allt detta kan ta lång tid att hämta fram och analysera. Med Power BI har du ett snabbt beslutsstöd som spar dig tid och därigenom pengar, säger Christofer Järlesjö.

Vi på Two kan på flera olika sätt vara ett stöd i din process att skaffa och implementera Power BI i din verksamhet. Bland annat kan vi hjälpa till att se över er situation och ge rådgivning och analys. Vi kan också planera och implementera er BI-strategi samt coacha och utbilda dig och dina medarbetare och mycket annat.

– Oavsett var i processen du är och oavsett hur mycket eller lite hjälp du behöver, så kan vi vara ett stöd, säger Christofer Järlesjö.

Vill du veta mer, kontakta…

Christofer Järlesjö
070-238 78 29
christofer.jarlesjo@two.se