14 februari, 2019

Därför väljer våra kunder Power BI som beslutsstöd

Vi har det senaste året sett en allt mer ökande skara företag som väljer att skaffa sitt första riktiga beslutsstöd med plattformen Power BI. Men också de som väljer att byta ut befintlig plattform till Power BI. Låt oss berätta vad som avgör våra kunders val.

Därför väljer företagen Power BI

Microsoft Power BI släpptes sommaren 2015. Two har ända sedan releasen fokuserat på att ta fram lösningar till våra kunder på just denna plattform. Tidigare jobbade vi med rapporter och analyser som så många andra i Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS). Dessa var dock mindre flexibla och dynamiska än Power BI. Vidare baserar vi alltid våra lösningar på ett stabilt datalager som vi väljer att bygga i SQL Server, något som vi anser vara grunden till ett bra beslutsstöd.

Power BI – nu mogen och redo att flyga

Efter första året på marknaden hade många barnsjukdomar bekämpats och plattformen började bli stabil. Fler och fler funktioner hade tillkommit och ser man till plattformen idag har den blivit ett fulladdat paket fullt med funktioner och möjligheter.

Varför väljer kunderna Power BI?

När vi börjar diskutera vilka möjligheter som finns med beslutsstöd och olika plattformar kan vi så klart berätta mest om den plattform vi är experter på – Power BI. Men våra kunder är ofta pålästa och kan föra bra resonemang kring fördelar och nackdelar med de plattformar som de har intresserat sig för. Följande fem anledningar sticker dock ut som skäl till varför de slutligen väljer beslutsstöd med Microsoft Power BI:

  1. Licenskostnaden – Power BI innebär en låg instegskostnad där du slipper att förbinda dig att betala en stor licenspeng initialt i ett projekt. Med ca 80 kr/månad och användare är du hemma och kan köra från dag 1.
  2. Self-service-BI – du kan själv ta fram egna rapporter och analyser utan att vara beroende av en konsult. Power BI är lätt att lära och du kan hitta gratiskurser online för att komma igång snabbt och enkelt. Ett tips – med Google och lite klipp & klistra kan du efter lite uppstartshjälp ta kontrollen över ditt beslutsstöd.
  3. Roadmap & Microsoft – du kan inte undgå att Power BI är en prioriterad plattform från Microsoft. Framtiden ser minst sagt ljus ut – kommer konkurrenterna att hänga med i utvecklingen?
  4. Enkelheten – det går snabbt att ta fram rapporter och dashboards – och publicera till de utvalda intressenterna i ditt företag. Power BI Desktop är ett enkelt verktyg där du tar fram dina rapporter. Du känner igen dig i utseende från Office 365-familjen, det är inte krångligare än så.
  5. Helheten – du får snabba analyser i dina rapporter och dashboards – i datorn, plattan eller mobilen. Precis som det passar dig. Vart du än befinner dig.

Hitta rätt beslutsstöd – framgångsrika exempel

Det finns så klart många andra kompetenta BI-plattformar ute på marknaden. Men när våra kunder fått säga sitt, så är det just dessa skäl som gjort valet enkelt. Valet är Power BI! Läs mer om Lekang Group och Ingemar Johansson i Sverige som är två av våra kunder som har valt just Power BI som beslutsstödsplattform.

Vill du veta mer, kontakta…

Christofer Järlesjö
070-238 78 29
christofer.jarlesjo@two.se