Machine Learning i Qlik med Qlik AutoML

Jobbar du i Qlik och vill kunna fördjupa dina analyser ytterligare? Vi guidar dig genom hur du enkelt kan bygga, träna och dra nytta av machine learning i Qlik för att ta din analys till nästa nivå. Allt utan att behöva koda eller hantera komplicerade algoritmer.

Machine-Learning-Qlik-AutoML

Vad är Qlik AutoML?

Qlik AutoML är ett tillägg för machine learning i Qlik Cloud. Det är ett kraftfullt verktyg som är utformat för att göra livet enklare för användare och utvecklare. Genom en intuitiv plattform kan du som användare skapa, träna och implementera egna machine learning-modeller. Med Qlik AutoML får du möjlighet att skapa prediktiva analyser, klassificera data och utforska möjliga scenarion och utfall för just din organisation.

Enkelhet utan kodning

En av de allra bästa funktionerna med Qlik AutoML är att du inte behöver vara utvecklare för att använda det. Allt du behöver göra hanterar du genom Qliks användarvänliga gränssnitt. Det innebär att du kan fokusera på din data och dina analyser istället för att lägga tid på att programmera. Det är en smidig och tillgänglig metod som öppnar upp dörren till machine learning i Qlik för alla inom organisationen. Oavsett vilken teknisk bakgrund ni har.

Fördelarna med Qlik AutoML

När vi har koll på grunderna kan vi kolla vidare på några av fördelarna:

1. Snabb implementation av machine learning i Qlik

Qlik AutoML gör det möjligt för organisationer att snabbt implementera machine learning i sina arbetsflöden. Verktyget minskar den tid som normalt går åt för att utveckla ML-modeller. På så sätt kan du börja använda machine learning direkt och se resultat snabbare.

2. Automatisering av tunga kodningsuppgifter

En av de bästa sakerna med Qlik AutoML är att det tar bort den tyngsta delen av machine learning-utvecklingen. Verktyget hanterar uppgifter som tvätta data, välja lämpliga modeller och finjustera dem automatiskt. Det frigör tid som du istället kan använda till att tolka resultaten för att fatta smartare beslut.

3. Förbättrade prediktiva analyser

Genom att använda Qlik AutoML kan du snabbt ta fram prediktiva analyser som ökar din organisations förmåga att fatta rätt beslut. Genom att identifiera mönster och trender i historisk data kan du göra mer precisa prognoser. Och dessutom identifiera möjligheter och risker som kan påverka ditt företag.

Qlik-AutoML

Machine learning är en kraftfull teknik som bygger på matematiska modeller och utnyttjar historisk data för att hitta mönster och göra värdefulla analyser. Med Qlik AutoML kan du ta denna kraftfulla teknik och använda den utan att behöva gräva djupt i kodning eller avancerade algoritmer.

Är du Qlik-användare och nyfiken på att utforska möjligheterna med machine learning, tveka inte att prova Qlik AutoML. Det är ett verktyg som kan hjälpa dig att ta dina analytiska förmågor till nästa nivå och göra din organisation mer datadriven än någonsin tidigare. Kom igång och börja skapa fantastiska ML-modeller och förvandla dina data till värdefulla insikter redan idag!

Prata Machine Learning i Qlik med Martin

Martin Modén

martin.moden@two.se

070-174 92 77