CombinedX BI-specialistbolag ViewBase och Two går samman

CombinedX-bolagen ViewBase och Two, som båda är specialiserade på BI, går samman under Twos varumärke och ledning. Samgåendet stärker Twos erbjudande och position inom BI på den svenska konsultmarknaden.

Inledande MBL-förhandling är initierad och vår ambition är att sammanslagningen kommer att ske i två steg, där det första steget är att Twos VD Christofer Järlesjö tillträder som VD för ViewBase och det andra steget att legalt fusionera in ViewBase i Two under Q1 2023.

Two+Viewbase

Efterfrågan på BI-tjänster och kompetenser är stark. Alla verksamheter behöver överbrygga klyftan mellan data och beslut samtidigt som mängden data exploderar. Genom att slå samman ViewBase och Two bygger vi en stark BI-specialist på den svenska konsultmarknaden.”, säger Jörgen Qwist, VD CombinedX.

Samgåendet stärker Twos erbjudande. Vi har de senaste åren upplevt en ökad efterfrågan på BI-tjänster från våra kunder inom handel och tillverkande industri där man genom ett bra BI-stöd vill bli mer datadriven. Med ViewBase produktportfölj och kompetens kan vi nu erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar för datadrivna beslut.”, säger Christofer Järlesjö, VD Two.

Samgåendet är naturligt, ViewBase har expertis inom BI och Qlik och är starka inom vissa branscher. Two har också expertis inom BI, då inom Microsoft och Power BI och delvis med gemensam branschkompetens. Genom att bli en större BI-spelare skapar vi bättre förutsättningar att attrahera fler konsulter och nya kunder.”, säger Magnus Rådbo, avgående VD ViewBase.

Kontaktpersoner