Välkommen Joakim!

Nu är vi fler BI-stjärnor i Göteborg! Vi har nu glädjen att välkomna Joakim Wennersten, en briljant konsult med bakgrund inom Power BI och frontend. Med den erfarenheten kliver han rätt in och kan leverera smarta insikter direkt.

Joakim_Wennersten_Two

Att Joakim dessutom har kunskaper i SQL och backend gör att han är ett perfekt komplement till Team BI. Med en bakgrund som journalist är Joakim väl insatt i det analytiska tankesättet som är viktigt att ha som konsult inom business intelligence.

Hej Joakim! Hur har du det, några första intryck du vill dela med dig av?
– Jag har det väldigt bra, jag har blivit väl omhändertagen redan från dag ett utav mina goa kollegor i Göteborg. Jag har även hunnit bekanta mig med kontoret som ligger ett stenkast från Andra Långgatan här i Göteborg, Sveriges mest kända bargata, så det lär ju bli en och annan AW där tänker jag. Under första veckan var det full fart redan från början och jag kom snabbt in i projekt med olika kunder inom olika branscher, vilket jag uppskattar. Jag är glad över att ha en egen mentor som hjälper mig i början om det skulle vara några frågetecken. Jag är också imponerad över att Two ger sina medarbetare förutsättningar att höja sin kompetens – jag har redan fått chansen att ta ett certifikat.

Din bakgrund som journalist är ju intressant, vad tar du med dig därifrån till jobbet som BI-konsult?
– Det är sant att jag har en liten okonventionell bakgrund. Många inom den här branschen kommer oftast från någon IT- eller ekonomiutbildning. Men jag tänker att det finns många vägar till Rom, speciellt 2024 när kunskap och lärande via nätet gör det möjligt att göra karriärbyten utan en universitetsexamen inom en specifik inriktning. Något som jag tar med mig från tidigare tjänster är självklart min bredd, jag har många strängar på min lyra som man brukar säga. Att vara vass inom kommunikation är värdefullt i en konsultroll, inte minst i relationen med kunderna. Jag skulle även tro att min bakgrund gör att jag kommer in med lite andra perspektiv.

Om du skulle jämföra att arbeta med business intelligence med en nyhetsartikel, vilken genre skulle det vara? Är det en spännande utredning där du avslöjar företagshemligheter, eller en granskande analys där du gör en framtidsspaning och förutspår trender?
– Rolig fråga, haha. Ja, nu var det ett tag sedan jag jobbade inom journalistyrket, men det hade varit någon form av ekonominyhet. Jag skulle säga att Business Intelligence även påminner lite om researcharbete där man försöker kartlägga vad som hänt, leta efter lösa trådar och försöka knyta ihop dem för att kunna hitta intressanta uppslag.

Vill du också vara en del av vårt härliga gäng? Trevliga kollegor, glada skratt och spännande projekt kommer på köpet. Tveka inte att höra av dig, eller kolla in vår karriärsida!

Amanda Lindbäck

Kolla in våra lediga jobb, och connecta med oss!

Amanda Lindbäck

amanda.lindback@two.se

076-850 16 17