Elmia väljer BI-lösning från Two

Elmia har genomgått en stor transformation av sin IT-miljö. Bland annat vill de ge sina mässbesökare en helt ny upplevelse, och hjälpa dem till enklare planering och mer givande mässbesök. För att öka sina insikter kring mässproduktionen väljer de att koppla ihop Power BI och Jeeves genom Twos BI-lösning.

Elmia-väljer-BI-lösning-från-Two-PowerBI-och-Jeeves

I ett första steg kommer Two att implementera sin BI-lösning Jeeves 2 Power BI. Lösningen samlar data från affärssystemet Jeeves ERP och presenterar den i Power BI för att följa upp bland annat försäljning och produktionstider. Dessutom integrerar vi BI-plattformen med Elmias HRM-system Flex samt bygger rapporter och analyser utifrån det.

Koll på hela mässproduktionen med Power BI

Genom att koppla ihop Power BI och Jeeves får Elmia koll på hela mässproduktionen, allt från projektuppstart till att alla montrar är på plats. Det är viktigt för Elmia att i realtid kunna ha koll på hur verksamheten mår, något som BI-lösningen kommer att kunna ge dem.

Att Elmia valde Two som leverantör av sin BI-lösning var mycket beroende på att paketeringen av Jeeves ERP och Power BI var ett perfekt steg in. Dessutom är Twos kompetens inom just Jeeves en viktig faktor. Det innebär en förståelse för helheten och den data som man följer upp och analyserar. Samarbetet är också en naturlig följd av Twos systerbolag Ninetechs engagemang som leverantör av digital plattform.

Effektivitet och flexibilitet med Power BI och Jeeves

Erika Karlsson, projektledare på Elmia ser stora fördelar med lösningen: ”- Vi jobbar med mässor av alla de slag, och alla mässor drivs i projektform. Nu kan vi kombinera siffrorna i vårt affärssystem Jeeves med den tid vi har lagt på projekten. Det ger oss stora möjligheter att mäta effektivitet, kombinera data och plocka info från olika datakällor. Överlag att kunna vrida och vända på siffrorna, och inte jobba så statiskt är en värdefull vinst. Som ett första steg bygger vi datalagret som ligger till grund och kör igång med Jeeves 2 Power BI.”

Erika-Karlsson-Elmia

”- Nästa steg blir att bygga vidare på lösningen och koppla in andra datakällor. Uppföljningsmöjligheterna är stora. Just att kombinera informationen i Jeeves med informationen om tidsåtgång i Flex är viktigt för oss. De entreprenörer som bygger mässorna rapporterar idag sina aktiviteter i en mobilapp. Det är allt från golv till väggar, el, möbler osv. Det vill vi på sikt kunna visualisera i BI-lösningen”, fortsätter Erika Karlsson.

Med fem olika mässhallar har Elmia en hel del att hålla koll på när en mässa är under uppbyggnad. Istället för att gå runt i varje hall och kontrollera hur de ligger till med uppbyggnaden så ska de framöver kunna se det på skärmar, i realtid.

”- Det här är ett riktigt spännande projekt med en kund som verkar inom den händelserika eventbranschen”, säger Christofer Järlesjö, VD på Two, och fortsätter: ”- Vi ser fram emot att få ytterligare förfina underlaget som Elmia använder för att optimera mässbesökarnas upplevelse.”

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. I 60 år har Elmia skapat och utvecklat de viktigaste mötesplatserna för en rad branscher. Redan från början med green tech som drivkraft.

Christofer Järlesjö

Vill du höra mer om effektivisering med Power BI?

Christofer Järlesjö

christofer.jarlesjo@two.se

070-238 78 29