BTJ väljer Two för implementation av Business Central

När det var dags för BTJ att införa ett nytt affärssystem som var molnbaserat och säkrat för framtiden var Microsoft Dynamics 365 Business Central det självklara valet. Som partner i implementationen av Business Central valde de Two.

BTJ väljer Two för Business Central

Det var behovet av struktur och modernisering av IT-miljön som gjorde att BTJ såg sig om efter ett nytt affärssystem. De jobbade i många olika system som de ville få ihop till en lösning. Att digitalisera verksamheten och arbetet, men också framtidssäkra IT-miljön var också delar som spelade in. Samtidigt som det fanns en önskan om att gå över till molnet.

”- Vi vill etablera en modulbaserad systemmiljö som precis som BTJ i sin helhet kan utvecklas löpande när vi jobbar mot att nå tillväxt, både på nya marknader och med nya produkter. När det gäller ERP och BI sökte vi en effektiv lösning som bland annat kan ta hand om våra automatiserade transaktionsflöden och ge oss en skarp och integrerad rapportering. Valet av Two baserade vi på att vi direkt fick full uppmärksamhet, snabb återkoppling och gemensam syn på vad som krävs för ett lyckat samarbete”, säger Stefan Mårtensson, CFO på BTJ.

Business Central, Power BI och Norce PIM

Two implementerar Business Central i tätt samarbete med BTJ, det är ett stort projekt där även en BI-lösning i Microsoftplattformen Power BI ska komma på plats. Samtidigt implementerar Exsitec PIM-systemet Norce. Med allt detta kombinerat får BTJ en riktigt stark komplett digital lösning. I den nya lösningen ingår också en del tredjepartsprodukter; Swebase och Parrot som exempel.

Mikael Sjöqvist, affärsområdeschef för Dynamics 365 sammanfattar: ”- Det är riktigt intressant att vi med den här nya lösningen verkligen kommer att göra skillnad och får möjlighet att göra saker bättre för kunden. Med stöd i Business Central kan BTJ hitta nya affärsmöjligheter för att kunna växa och får en mer kraftfull teknisk lösning som grund.”

Kombinationen av Business Central, Power BI och Norce ger BTJ spårbarhet. De får en smidigare uppföljning, och ett lättare och snabbare beslutsfattande.

Om BTJ Sverige AB

BTJ är specialister på digitala informationstjänster och media för kunskapssektorn. De är Sveriges största privata leverantör av bibliografisk information och en av landets ledande medialeverantörer för bibliotek. BTJ har arbetat för Sveriges bibliotek i över 80 år. Idag jobbar de dessutom mot skolan och företagsvärlden.

Micke-S-Two

Vill du höra mer om implementationen av Business Central?

Mikael Sjöqvist

mikael.sjoqvist@two.se

070-757 51 45