Two implementerar Business Central hos Lillängshamnen

När familjeföretaget och fiskgrossisten Lillängshamnen behövde ett nytt affärssystem som var molnbaserat och säkrat för framtiden var Microsoft Dynamics 365 Business Central det självklara valet.

Two-Business-Central-Lillangshamnen

Samarbete för att snabbt implementera Business Central

”Vi har jobbat tätt tillsammans med kunden i implementationen av Lillängshamnens framtida affärssystemlösning. I och med transformationen till molnet med hjälp av Business Central kommer Lillänghamnen att kunna ersätta ett flertal av sina applikationer. Det kommer att effektivisera arbetet avsevärt. Bytet möjliggör för Lillängshamnen att kunna fortsätta sin redan expansiva resa som grossist inom fiskeindustrin. Det hade troligtvis varit omöjligt med deras tidigare lösning som innebar flera spridda system och en hel del manuellt arbete.”, säger Charlotte Svensson, projektledare på Two.

Möjligheter att bygga vidare med Power Platform

Lillängshamnen konstaterade snabbt att genom att implementera Business Central har de nu fått mycket bra möjligheter för framtida effektiviseringsprojekt. Däribland ser de över att koppla på Microsoft Sales (CRM) och Microsoft Power Platform, där Power BI är en del.

Business Central är en smart affärslösning där allt finns samlat. Du får alla möjligheter att jobba mer effektivt och automatiserat än tidigare. Det finns tydliga flöden och strukturer, och alla processer hänger ihop. Efter en snabb implementation av Business Central har Lillängshamnen nu en både stabil och flexibel grund att bygga vidare på. 

Microsoft Power Platform är en plattform som gör det möjligt för användare att skapa anpassade applikationer och automatisera affärsprocesser. Några av fördelarna med plattformen är den låga kostnaden, användarvänligheten och möjligheten att snabbt skapa anpassade applikationer.

Översikt, spårbarhet och expansion

“Med det nya affärssystemet levererat av Two har vi idag otroligt bra kontroll på våra varor. Vi har fått en bra översikt och en mycket bättre spårbarhet. Allt det här är väldigt viktigt för oss med tanke på den planerade expansionen. Översikten av våra lagerförda produkter är väldigt bra och skapar bra förutsättningar för oss i vårt dagliga arbete.” säger Adam Fransson, som är den som varit projektledare för införandet av Business Central hos Lillängshamnen. Adam äger företaget tillsammans med sin bror Andreas Fransson.

“En annan sak som verkligen har revolutionerat vårt sätt att arbeta mer digitaliserat och framåtriktat är den EDI-lösning som Two har hjälpt oss med på ett utomordentligt sätt. EDI-lösningen har sparat oss mycket tid samtidigt som risken för fel har minimerats.” fortsätter Adam.

Om Lillängshamnen

Lillängshamnen är ett anrikt familjeföretag i tredje generationen som arbetar inom fiskeindustrin. Släktens unika rökmetod och alspånsblandning används fortfarande, men nu ligger fokus även på att arbeta innovativt och framför allt hållbart. Målsättningen är att vara helt klimatneutrala inom snar framtid. Allt för att Lillängshamnen ska fortsätta vara ett hållbart företag över tid.

Micke-S-Two

Micke berättar gärna mer om projektet!

Mikael Sjöqvist

mikael.sjoqvist@two.se

070-757 51 45