Vad är business intelligence?

Business Intelligence är en utbredd term som används för att beskriva metoderna, verktygen och teknikerna som används för att samla in data och omvandla den till meningsfull information som hjälper organisationer att fatta bättre beslut. Med en ökande mängd data som skapas varje dag är Business Intelligence nu ett av de viktigaste verktygen för företag och organisationer. Så vad är Business Intelligence och hur kan det hjälpa dig och ditt företag?

VadärBI

Business Intelligence är ett samlingsbegrepp för ett antal processer, metoder och applikationer som en organisation kan använda sig av för att bättre förstå sin verksamhet och sin data. Kärnan i Business Intelligence är att samla in data från olika delar av organisationen, integrera den och sedan använda den för att skapa rapporter, prediktiv analys och visualiseringar.

Varför behöver du Business Intelligence?

Trots att många företag har samlat in data under en längre tid, har det varit svårt att dra nytta av informationen som har samlats in. Tidigare var data ofta lagrad i olika format och på olika platser och var ofta svårt att få tag i. Med Business Intelligence-system får företagen nu en enhetlig plattform och integrerad utsikt över företagets data. Detta underlättar företagets arbete och hjälper beslutsfattare att fatta bättre och mer välgrundade beslut.

Fördelarna med ett BI-system

Så vad kan BI erbjuda dig? Vad sägs om:

De flesta Business Intelligence-system erbjuder också förmågan att visualisera data i olika format, såsom diagram och grafer, vilket ger dig som användare en övergripande utsikt över företagets prestationer och prestanda.

Att implementera Business Intelligence

Att implementera Business Intelligence på ett effektivt sätt är en utmaning för många företag. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, till exempel vilken typ av data som ska samlas in, vad som händer med datan under implementeringsprocessen, vem inom företaget som ska ha åtkomst till datan, vilka verktyg som ska användas för att analysera datan och så vidare. Här på Two har vi valt att jobba med Microsoft Power BI och Qlik, och vi hjälper dig gärna med din implementation.

Avslutning

Business Intelligence är ett viktigt verktyg för dig som vill dra nytta av din data på ett mer effektivt sätt. Det är också en viktig del av en datadriven verksamhet. Genom att använda ett BI-system, kan du få en bättre förståelse för din verksamhet och din marknad. Med de rätta verktygen och teknikerna kan du snabbt och enkelt samla in och analysera data från olika källor för att fatta smartare och mer välgrundade beslut. Så om du vill ha ett konkurrensfördel, ta en titt på Business Intelligence och hur det kan hjälpa ditt företag att växa.

Jonas Sundin

Prata gärna BI med Jonas

Jonas Sundin

jonas.sundin@two.se

070-665 13 61