Att jobba på Two – Sofie berättar

Hur är det att jobba som BI-konsult på Two? Vår Qlik-specialist Sofie ger sin bild av vardagen hos oss!

Jobba_på_Two_Sofie_berättar

Hej Sofie! Vad gör du på Two?

Jag är Qlik-utvecklare och teamchef för BI Karlstad.

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Oj! Ingen dag är den andra lik. Jag jobbar nära våra kunder vilket betyder att jag har fått lära mig om flera olika branscher. Ena dagen jobbar jag på ett energibolag med effekttariffer och andra dagen sitter jag och planerar produktion och leveranssäkerhet med en annan kund. Att jobba på Two innebär dagar fyllda med utmaningar, utveckling, bredd och variation skulle jag säga.

Vad är roligast i din roll?

Det roligaste är utan tvekan att skapa betydelsefulla lösningar till våra kunder! Och teamkänslan i våra leveranser. Jag är omringad av ett gäng grymt kompetenta kollegor! I projekten får jag följa med kunderna i deras digitaliseringsresa från dag 1. I vissa fall har de manuellt plockat fram data från olika källor och klistrat in i Excel. Vi hjälper dem att få insikter presenterade i ett snyggt format som dessutom sköter sig självt! Det är otroligt givande att få vara med och bidra till den förbättringen!

Hur är känslan när du kommer till kontoret på morgonen?

Jag älskar mitt jobb!! Börjar ofta dagen med en kopp kaffe och snack med kollegor för att sedan dra igång med dagens utmaningar. Kanske låter klyschigt haha, men så är det!

Jag gillar också att vi gör en hel del annat tillsammans som inte involverar jobb. Bland annat aktiviteter som AW a lá Oktoberfest, bowling eller springa Stadsloppet. Det är en mix av firande- och friskvårdsaktiviteter som alla får vara med på och ge förslag på!

Vad har du för bakgrund och utbildning?

Jag är utbildad nationalekonom. Det var inte självklart för mig vilken väg jag skulle gå efter min examen, men jag är analytisk och en problemlösare – så att jobba med BI visade sig vara en perfekt match för mig!

Amanda Lindbäck

Nyfiken på vardagen som konsult på Two?

Amanda Lindbäck

amanda.lindback@two.se

076-850 16 17