SkanskaByggvaror-logo

Skånska Byggvaror och Two i mångsidigt partnerskap

Skånska Byggvaror och Two inledde sitt partnerskap redan 2018. När Skånska Byggvaror valde att byta till Collector som betallösning för sin plattform var det Two som byggde integrationen till Jeeves. Ett bra exempel på ett samarbete som har växt över tid med både löpande support och utvecklingsprojekt.

Affärsområde

Jeeves ERP

Paketlösning

Integration Collector och Jeeves ERP

Länk till webbplats

Hos Skånska Byggvaror stod det för några år sedan klart det att det fanns ett behov av en ny Jeeves-partner. En partner som kunde stötta och hantera allt från support och löpande utveckling till nödvändiga integrationer i Jeeves. Valet av partner föll på Two, vilket vi är mycket glada över. Kort efter att samarbetet inleddes valde Skånska Byggvaror att byta leverantör av betallösningar till Collector.

Skånska-Byggvaror-partnerskap-Two

”Vi sökte en ny partner och kompetensen hos konsulterna på Two speglade vårt behov. Möjligheten till snabb support har varit en viktig parameter för oss. Men också ett löpande utvecklingsarbete med nya integrationer i Jeeves har varit viktigt,” säger Jonas Rylander, CTO hos Skånska Byggvaror.

Collector integrerat mot Jeeves

Mot Collector har Two implementerat en lösning för Jeeves där ett anrop hämtar status löpande, en vanlig lösning för olika typer av betallösningar. Dessutom har Two förädlat lösningen för Skånska Byggvaror.

”Till exempel har vi tillsammans fått till en modern lösning där våra kunder kan genomföra en betalning med bank, även om det sker via Jeeves. Så ser det normalt sett inte ut i ett affärssystem. Det gör att vår kundtjänst och våra butiker kan skicka en varukorg till sina kunder och de kommer kunna betala och identifiera sig via en app,” säger Jonas Rylander.

Nära samarbete och en strävan efter smarta lösningar

Tobias Anse, Jeeveskonsult på Two, har jobbat nära Skånska Byggvaror under hela den gemensamma resan. Inte minst när det kommer till bytet till Collector och integrationen till Jeeves.

– En sådan integration blir alltid väldigt kundspecifik. Det blir viktigt att sätta sig in i kundens miljö, förutsättningar och önskemål. Skånska Byggvaror har varit lätta att samarbeta med, det har funnits tydliga önskemål och en bra struktur att utgå ifrån, säger Tobias Anse.

Skånska-Byggvaror-partnerskap-utveckling

Samarbetet och utvecklingen fortsätter. Bland annat har orderintegrationen mellan webben och Jeeves förbättrats. Nu pågår även ett stort utvecklingsprojekt där målet är att minska antalet artiklar som Jeeves hanterar.

– Eftersom det finns oerhört många varianter på exempelvis ett fönster så blir det så att i realiteten används bara 15–20 procent av artiklarna i Jeeves. Nu jobbar vi på en lösning med en konfiguration på webben som tar fram en kod. En kod som i sin tur är kopplad till en artikel i Jeeves för att räkna fram inköpspris och pris ut till kund, berättar Jonas Rylander och fortsätter:

– Jag upplever samarbetet med Two som smidigt och vi hittar lösningar på våra problem. Samarbetet är specialiserat kring Jeeves kopplat till vår E-handel och all den logistik som vår affär innebär. Two har konsulter som förstår den typ av affär vi bedriver och komplexiteten som finns i framför allt vår distribution.

Att jobba med Skånska Byggvaror – ett utvecklande partnerskap

Att det vid sidan av den löpande supporten finns en vilja att hitta nya vägar, lösningar och utvecklingsmöjligheter för att kunna leverera på ett effektivt sätt till sina kunder gör Skånska Byggvaror till en spännande och utvecklande partner för Two.

– Det är roligt eftersom det alltid händer nya saker, det är glada miner och det finns en stor förståelse och kunskap hos Skånska Byggvaror. Samtidigt har vi på Two fått en möjlighet att verkligen sätta oss in i och lära oss deras miljö. Vi får roliga utmaningar och de utmanar vår kunskap i sina behov och frågeställningar, säger Tobias Anse.

Jonas-Hellström-Two

Jonas berättar gärna mer!

Jonas Hellström

jonas.hellstrom@two.se

072-084 26 70