System Edström

Säkert och effektivt med Business Central hos System Edström

När System Edström plötsligt stod utan affärssystem hade de ett brådskande behov av att få ett nytt på plats, och valet föll naturligt på Business Central. De behövde ett säkert system med bra överblick över deras affär, ett mer effektivt arbetssätt och en möjlighet till bättre uppföljning.

Affärsområde

Dynamics 365

Paketlösning

Business Central 2 Go

Länk till webbplats

”Att Two var flexibla och kunniga gjorde valet av partner enkelt. Deras flexibilitet och möjlighet att växla upp när vi behövde det som mest gjorde att vi inom kort kunde vara live med Business Central i en version som gav den stabilitet och trygghet vi behövde”, säger Tommy Ivarsson, CTO på System Edström.

Från att System Edström och Two hade sin första kontakt i mitten på oktober gick projektet live en månad senare med en första version av Business Central. Innan jul snurrade även en fullt fungerade integration till webshopen, där det nu har gått runt 1800 order igenom.  

”Med fart och kläm har Two hjälpt oss även efter go live med att implementera och förbättra det arv vi hade med oss från tidigare affärssystem. Dessutom har de utvecklat nya och bättre funktioner som t ex leveransläge-sidan som gör att vi nu snabbt får överblick”, säger Tommy Ivarsson. 

SystemEdström

Bygg vidare med Business Central 2 Power BI

System Edström har valt att även köpa till Twos nya paketering Business Central 2 Power BI. Med Business Central 2 Power BI får de tillgång till en business intelligence-lösning out-of-the-box. Här kan de enkelt bygga vidare för att skapa sina egna kundspecifika rapporter. Datalagret är också förberett för att det ska vara enkelt att lägga till nya datakällor.

Med Business Central 2 Power BI följer redan från start rapporter och analyser av all data från Business Central för områdena Försäljning, Ekonomi och Inköp. Här är det enkelt att exempelvis följa upp och analysera vad som säljer, vem som säljer vad och till vilken kund. Nu kan användaren vända och vrida på sitt data för att ta reda på det. Business Central 2 Power BI ger uppföljning, minskar manuellt arbete och ökar insikten i verksamheten.  

Om System Edström

System Edström tillverkar och säljer flexibel inredning till transportbilar. Med 60 års erfarenhet i branschen effektiviserar de den mobila arbetsplatsen. Bolaget startade 1958 i Göteborg då grundaren Ulf Edström såg ett behov av inredning för servicebilar av olika slag. System Edström finns numera på i stort sett hela den europeiska marknaden.

Nytt affärssystem – är Business Central något för er?

Jobbar du redan idag i Microsofts ekosystem av appar och program är Business Central rätt val. Här uppnår du de där sömlösa integrationerna som gör arbetet så smidigt och systemet så användarvänligt. Om du lägger till säkerhet, effektivitet och överblick så är en modern affärslösning i molnet en smart väg framåt.

Micke-S-Two

Vill du också komma igång med Business Central?

Mikael Sjöqvist

mikael.sjoqvist@two.se

070-757 51 45