Din Business Central miljö

I molnet, on premise eller hybrid – vad passar bäst för er? Från att ha varit en ren SaaS-lösning är nu Business Central tillgängligt överallt. Du kan välja att sätta upp din Business Central miljö utifrån vad som passar dig allra bäst – i molnet, som klassisk on-premise/lokalt eller som hybridlösning.

Din_Business_central_miljö

Software-as-a-Service, i molnet

För dig som vill köra en ren molntjänst och en fullfjädrad SaaS-lösning är det Dynamics 365 Business Central online du ska välja. Genom att köra Business Central i molnet kan du dra nytta av all kringfunktionalitet och tilläggsprodukter som Microsoft erbjuder i sitt ekosystem. Microsoft 365 ger dig en mängd intelligenta molntjänster, innovativa Office-appar och säkerhet av toppklass. Däribland Microsoft Power BI. Vi på Two har experter som gärna hjälper dig igång med en riktigt kraftfull BI-lösning.

Vill du ha en personlig genomgång?

Kontakta oss

Din Business Centralmiljö on-premise

Du kan också välja att köra ditt Business Central med klassisk lokal drift, så kallat on-premise. Det innebär att du har lösningen installerad på egna servrar eller via en hostingpartner. I så fall heter produkten Dynamics 365 Business Central – on-premise. För dig som kör din Business Central miljö lokalt/on-premise är den klassiska Windows-klienten fortfarande tillgänglig. Windowsklienten kommer i framtida versioner att ersättas helt av webbaserade klienter. Det gör att all utveckling framåt kommer att ske mot förbättrade och optimerade webbklienter.

Hybridlösning

För ett par år sedan lanserade Microsoft en hybridlösning, som är en blandning mellan de två varianter som vi har beskrivit ovan. Att välja att ha din Business Central miljö som hybrid innebär att användaren kan välja att köra lokalt/on-premise men samtidigt ansluta till Azure och alla tjänster som finns där. Därmed väljer du själv vilken data du delar i Azure. Och därigenom kan du dra nytta av AI-funktionalitet, som exempelvis Machine Learning, vilket kommer att spela en allt större roll inom ERP-världen framöver.

Snacka drift med oss!

Maila Micke

Micke-Sjöqvist-Two

Mikael Sjöqvist • 070-757 51 45mikael.sjoqvist@two.se