23 november, 2022

Därför ska du köra Business Central i Teams

Smart och sömlöst – kör Microsoft Dynamics 365 Business Central direkt i Teams, i en egen flik. Ett enkelt sätt att öka effektiviteten och förenkla det dagliga arbetet i din organisation.

Från att hantera ekonomi till att samarbeta med kollegor – vi förlitar oss på Microsoft Teams för nästan allting nuförtiden. Det är därför ingen överraskning att Microsoft har gjort det möjligt att öppna och använda Dynamics 365 Business Central i Teams. Genom att köra direkt i Teams kan du effektivisera kommunikationen och samarbetet mellan teammedlemmar. Det är snabbt och enkelt att sätta igång, och du kommer genast att få några extra fördelar som kan göra din arbetsdag lite enklare.

Fördelarna med att köra Business Central i Teams

Vad är då de stora fördelarna, Business Central har ju trots allt sina egna skrivbords- och webbapplikationer? Den kanske största fördelen med att köra Business Central i Teams är att du samtidigt som du jobbar i ett kraftfullt ERP-system som ger dig fullständig insyn i ditt företag även kan dra nytta av alla funktioner som Teams erbjuder. Som exempelvis chatt, videosamtal och fildelning. Om du dessutom arbetar med ett projekt tillsammans med kollegor som inte använder Business Central regelbundet, gör appen i Teams det enkelt för dem att komma åt och använda de delar av systemet som de behöver utan att behöva logga in separat.

Så här kommer du igång

  1. Innan du börjar ska du se till att alla teammedlemmar har rätt behörigheter för att komma åt Business Central. Detta gör du genom att gå till inställningar i Microsoft Teams och klicka på ”Team Tools”. Därifrån kan du ställa in lämpliga behörigheter för varje teammedlem.
  2. När du har kontrollerat att alla teammedlemmar har rätt behörigheter är du redo att sätta igång. Detta gör du genom att gå till fliken ”Appar” i Microsoft Teams och klicka på ikonen ”Business Central”. Välj ”Lägg till” och sedan ”Öppna”. När du har gjort detta öppnas Business Central i en ny flik i Teams.
  3. Nu när Business Central är öppen i Teams kan du börja använda alla de funktioner som det har att erbjuda. Du kan till exempel använda sidan ”Dynamics 365 Home” för att få en överblick över ditt företags resultat. Du kan också använda funktionen ”My Workspace” för att hålla koll på dina personliga uppgifter och mål.
  4. När du är klar med det du ville göra i Business Central ska du se till att stänga appen genom att gå tillbaka till fliken ”Appar” i Microsoft Teams och klicka på knappen ”Stäng” bredvid Business Central.

Business-Central-direkt-i-Teams

Förbättrat samarbete och kommunikation

När du kör Dynamics 365 Business Central i Teams får du bättre samarbete och kommunikation mellan anställda, kunder och partners. Det beror på att Teams erbjuder en mängd olika funktioner som gör det enkelt för människor att ansluta och arbeta tillsammans, inklusive chatt, videosamtal och fildelning. Eftersom Teams är nära integrerat med Office 365 kan du dessutom snabbt och enkelt dela dokument, kalkylblad och presentationer utan att behöva lämna Teams gränssnitt. Detta gör det enkelt för alla som är involverade i ett projekt att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna.

En annan fördel med att köra direkt i Teams är att det ger dig bättre insyn i affärsverksamheten. Med Business Central kan du spåra lagernivåer, försäljningsorder, kunddata, finansiella data och mycket mer – allt från det välbekanta gränssnittet i Teams. På så sätt får du snabbt koll på problem och trender och kan vidta korrigerande åtgärder om det behövs. 

Ökad produktivitet med Business Central i Teams

Genom att se till att dina medarbetare jobbar direkt i Teams ökar du deras produktivitet. Det beror på att Teams erbjuder en mängd olika smarta funktioner som uppgiftshantering, kalenderintegration och e-postintegration. Dessutom gör Teams det möjligt för dina kollegor att skapa anpassade arbetsflöden som passar deras unika behov. Som ett resultat av detta kan alla arbeta mer effektivt och ändamålsenligt – vilket i slutändan förstås är bra för resultatet. Om du inte redan kör Dynamics 365 Business Central i Microsoft Teams är det dags att börja nu. Hör av dig så hjälper vi dig!


Micke-Sjöqvist-Two

Mikael Sjöqvist • 070-757 51 45 • mikael.sjoqvist@two.se