22 oktober, 2021

Lägg till Power BI i Microsoft Teams

Vet du om att du kan lägga till appen Power BI i Microsoft Teams? Här får du tips på hur du gör för att få in hela upplevelsen av din Power BI-lösning i Teams. Ett enkelt sätt att nå alla dina visualiseringar, dashboards och rapporter på ett ställe, men ändå vara kvar i Teams där du har annan information. 

Power-bi-dashboard-i-teams

För att samarbeta i Teams med Power BI så finns appen Power BI. Den finns tillgänglig att välja när du lägger upp en ny flik i din kanal. Vad krävs då för att kunna använda den? Till att börja med behöver du ha en Power BI Pro eller Premium licens per användare (PPU). PPU kan du läsa mer om i ett annat blogginlägg. Du måste också ha loggat in i Power BI-tjänsten och aktiverat din Power BI-licens.Appen-Power-BI-i-Teams

Appen ger dig din personliga upplevelse av Power BI, direkt i Microsoft Teams. Så fort du har installerat den har du i stort sett all funktionalitet från Power BI tjänsten tillgänglig att arbeta med inne i Teams:

Dessutom kan du på Power BI startsida i Teams se alla Power BI flikar som du har visat, överallt i Teams. Och genom att fästa appen i navigeringsfönstret är den alltid tillgänglig. Högerklicka på ikonen och välj Fäst – klart!

Dela och samarbeta med Power BI i Microsoft Teams

Du kan dela och interagera med ditt innehåll i Teams precis som i Power BI-tjänsten. Dela dina instrumentpaneler, rapporter, appar eller arbetsytor på samma sätt. Det går till och med att dela en rapport med dina kollegor från Power BI-appen i Microsoft Teams. Det finns dock några interaktioner som skiljer sig åt om vi jämför Teams-appen och webläsaren:

Bli datadriven med vår hjälp

På Two hjälper vi verksamheter att bli datadrivna med Microsofts ekosystem, där Power BI är en viktig del. För oss är det viktigt med långsiktiga relationer med våra kunder och vi tror att vi tillsammans med kunden når bäst resultat. Du hittar oss i Karlstad och Göteborg, men vi har hela Sverige som arbetsfält.

Hör av dig så berättar vi mer!

Maila Christofer

Christofer-Jarlesjo-Two

Christofer Järlesjö • 070-238 78 29christofer.jarlesjo@two.se