8 januari, 2019

Möt Dominika – vår nya Two-medarbetare!

Idag har vi den äran att få presentera vår nya kollega Dominika Bonawenturczak. Dominika kommer att förgylla vårt Göteborgskontor och främst arbeta med våra kunder inom Jeeves ERP och beslutsstöd.

Dominika Bonawenturczak - ny stjärna på Two med intresse för Jeeves ERP och beslutsstöd med Power BI.
Dominika Bonawenturczak – ny stjärna på Two med intresse för Jeeves ERP och beslutsstöd med Power BI.

Vad har du för motto i livet?

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man fortsätta framåt. Det var Einstein. I tuffa stunder brukar jag lägga till att ”om man startar i motvind, lyfter man snabbare”.

Hur ofta dömer du en bok efter omslaget?

Vi lever i sådana “what you see is what you get” tider. Och vi har ju 3 sekunder på oss att bedöma om vi är intresserade av något eller inte. Så jag tror att jag gör det ganska ofta och ganska omedvetet. Var en idealist nån gång… Well, well, inte mycket kvar. En annan femma att jag ifrågasätter och tar inte saker och ting för givet.

Vilken är den vanligaste missbedömningen folk gör om dig?

Klurig fråga! Skulle nog behöva fråga mina kollegor. Kan tänka mig att jag kan uppfattas som osocial, men jag har mina delmoment som jag måste bara vara färdiga med, annars kan jag inte koppla av.

Vad är galnaste du har gjort i ditt liv?

Hahahaha! Det fanns en del (ni borde ha sett det leende) och det är svårt att avgöra faktiskt. En av dessa tillfällen var en spontan utflykt med mina vänner till en liten stad mitt i ingenstans nära Rumänska/Ukrainska gränsen. Det enda som var bestämt var den destination, allt annat var okänd. T.o.m. språket – folk där pratade inte engelska och min polska hjälpte inte heller, det var mer ryska som gällde då. Vi tog olika tåg, lokala bussar, hamnade på en bröllop med en ukrainsk boxer, sov hemma hos nån gammal tant som hade väldigt gott hjärta, tog massa bilder och med hjälp av andra fick jag chansen att se massor av ställe som var stängda för allmänheten. Är man envis så är man…

Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska då?

Att alla på jorden har hem och är inte hungriga. Basics liksom, men inte alla är så pass lyckligt lottade.

Att folk förstår att det alltid finns en god själ i närheten om någon känner sig ensam, sorgsen eller har det tufft.

Att vi inte skadar djur, naturen och respekterar varandra.

Hm, jag är nog fortfarande en idealist…