22 maj, 2017

Möt Mats Lian – projektledaren som brinner för idrott och träning

Mats Lian jobbar som affärssystemkonsult och projektledare på Two. När han inte jobbar hittar du honom oftast i någon innebandyhall.

Hej Mats! Hur hamnade du i Dynamics 365/AX-svängen och på Two?

Det började 2010 i samband med ett uppdrag att bygga upp projektförmågan för ett företag. Jag fick då frågan om jag kunde vara med i ett Dynamics AX projekt man precis hade dragit igång i Nordamerika för att hjälpa dem att se till att det inte skulle hamna snett. Företaget hade precis avslutat ett projekt i Sverige som inte hade gått enligt förväntningarna och ville få mer verksamhetskoppling nu när de skulle göra samma sak i Nordamerika. Det började gå snett, varmed jag fick uppdraget att ta över projektet för att styra det rätt. Det gick tack och lov vägen och jag lärde mig Microsoft Dynamics AX på kuppen – vilket jag sedan gladeligen arbetat vidare med. På den vägen har det varit sedan dess tills jag nu för någon månad sedan började på Ninetech, som precis har blivit Two.

Vad motiverar dig på jobbet?

Utmaningar och att få jobba med spännande projekt är det som triggar mig. Att förstå kundens verksamhet och hitta kostnadseffektiva lösningar för genomförandet är också viktigt för mig. Att känna att vi gör skillnad för företaget och för kunden är väldigt viktigt för att det skall kännas bra.

Vad har du för styrkor?

Jag är väldigt drivande och har ett tydligt målfokus. Jag har en förmåga att se vad som behöver göras för att uppfylla det som är det egentliga syftet med ett projekt och styra mot det. Jag har en bred bakgrund inom verksamhetsstyrning på ledande nivå vilket hjälper mig att snabbt förstå de flesta företags utmaningar när det kommer till att byta affärssystem och effektivisera sina affärsprocesser.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då tränar jag själv eller så tränar jag eller leder en match för något av mina innebandylag. När min yngsta son ville börja spela innebandy fanns inget lag, så det slutade med att jag startade ett lag i den lokala föreningen Sandö IBK. Det har vuxit med honom och nu tränar jag de lag där han är med i division 3 och Herrjunior i Halland och Göteborg. För att se till att jag inte har för mycket dötid dömer jag också 2–3 matcher i innebandy tillsammans med sonen i veckan. På vintern tar detta nästan all min tid förutom jobb och egen träning. På sommarhalvåret är det en del hus och trädgård, men jag passar också på att träna mer själv då.

Vad kommer du att jobba med på Two?

Jag är affärssystemkonsult och projektledare men jobbar även med försäljning. Mitt fokus inom detta gebit är affärssystemet Microsoft Dynamics 365 for Operations som tidigare kallades för Dynamics AX.

 

Vill du veta mer om Mats Lian når du honom på
mats.lian@two.se eller +46 70 974 24 49